Les millors novetats del Stem Women Congress 2022.

 

La quarta edició del hub de les iniciatives STEM arriba pegant forta: el STEM WOMEN CONGRESS tindrà lloc el pròxim 17 de novembre al Museu de la Ciència CosmoCaixa de Barcelona i ve carregat de potents novetats. L’esdeveniment que l’any passat va aconseguir aixecar una audiència de 800 persones, serveix com a punt de trobada per a empreses, iniciatives i institucions STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seves sigles en anglès) i ofereix visibilitat del talent femení en els sectors STEM.

Durant el SWC es presentarà el nou SWC Annual Report 2022 que l’any passat ja va revelar que només s’estava impactant a un 1% de la població de nenes espanyoles. Aquest estudi es realitza a través de la recopilació de les dades de totes les iniciatives detectades a Espanya que quantifiquen les seves accions, la qual cosa permet tenir una radiografia de les iniciatives existents i classificar-les per segment (inspiració, carrera i emprenedoria), i per dades sociodemogràfiques (edat, territoris, tipus d’activitat, etc.), la qual cosa permet detectar les bretxes on hem d’actuar. Enguany s’ha aconseguit una participació rècord amb més del 75% de les iniciatives que porten control sobre les seves activitats.

Personalitats del món institucional que fan costat al projecte ens acompanyaran en aquesta nova edició. En la inauguració del congrés comptarem amb Laia Bonet, Tinent d’Alcaldia de l’Agenda 2030 Ajuntament de Barcelona i Helena Dalli, Commissioner of Equality of EU qui farà una intervenció en línia. A la tarda, al bloc de l’àmbit digital, la Sra. Gina Tost, Secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, farà conferència sobre el talent de les dones en l’Era Digital. El M. Hble. Sr. Pere Aragonés, president de la Generalitat de Catalunya farà la cloenda del congrés.

MÉS DE 65 PONENTS AMB NOMS INTERNACIONALS

Entre les TALKS d’enguany destaquen “WALK AGAIN” amb Grégoire Courtine, director of NeuroRestore (EPFL and CHUV) Chief Scientific Officer, i Jocelyne Bloch, neurosurgeon Head of Stereotactic and functional unit CHUB Lausanne University hospital; i “PINNAPLE FOR FASHION” per Carmen Hijosa, founder and Chief Creative and Innovation Officer at Ananas Anam Ltd i finalista al European Inventor Award en 2021.

En total hi haurà 65 ponents, de 5 continents diferents, entre els quals es troben Natalia Olson, Global Ambassador Spain & Portugal for the Silicon Valley Fòrum; Eva Gallardo, presidenta de la Reial Societat Matemàtica Espanyola; o la pròpia Hellena Dali, Comissioner of Equality of European Union.

Nota de premsa: Stem Women Congress Press

Programa del SWC22

Encara no t’has inscrit al congrés? Ho pots fer en aquest enllaç.