Article de Sra. Joana Amat, presidenta del Patronat de Fidem, Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, Creu Sant Jordi 2019, és una abanderada de la lluita feminista. La seva mare va ser la primera empresària del sector immobiliari d’Espanya. Amb la seva mare i la seva germana l’Imma Mant, han tirat endavant una empresa Amat Immobiliaris que fins a l’entrada de la llei de paritat, només contractava dones. És una apassionada de la tecnologia i va ser de les primeres persones d’Europa a conèixer Youtube i lidera diferents projectes que lluiten pel reconeixement dels drets de la dona. El matexi any que es va incorporar com a presidenta del Patronat de Fidem, l’empresa familiar era premiada amb el Premi Factor Humà Mercè Sala per la innovació, pragmatisme, visió global i humanitat.

Tancades, confinades, espantades, aquesta va ser la primera impressió que totes les sòcies segur vàrem tenir.

Quant va durar? No va arribar a la setmana, no podia ser, ningú ens tancaria, ningú podia confinar la nostra ment, ningú podia treure’ns les ganes de trobar-nos, d’abraçar-nos, de parlar, i de pensar.

Podíem marxar a casa i seguir treballant amb les joves emprenedores amb reunions virtuals, i ho vam fer immediatament.

Les comissions seguien treballant els seus projectes però no era suficient, necessitàvem fer moltes més coses, necessitàvem estar al costat de totes les nostres sòcies i donar-nos suport  mutu.

La Junta va organitzar la manera de poder respondre a tota mena de dubtes, financers, jurídics, d’arrendaments i tot el que fes falta, però volíem més.

La Comissió de Sòcies va iniciar les vídeo –entrevistes amb dones líders, volíem saber com havia canviat el seu lideratge durant el confiament i quines innovacions havien hagut de posar en marxa. Gracies a totes les que heu participat tant generosament!

També vàrem demanar a les sòcies que ens escrivissin en clau positiva la disrupció que els ha significat el tancament.  Serà un recull d’anècdotes i vivències de les que totes aprendrem, que anirem publicant a xarxes i voldríem que acabés sent un llibre.

La Comissió d’Emprenedoria ha creat un programa obert dirigit als joves i infants  per tal d’implicar-los a donar solucions als reptes d’avui, #Covid19. El nostre equip d’expertes i professionals en emprenedoria els ajudarà a fer realitat la seva idea,  explicant el mètode, focus, construcció de prototips, etc..

La Comissió de Valors va creure convenient posar sobre la taula el concepte pèrdua i dol per reconstruir la vida, com a dol físic o com a pèrdua de qualsevol cosa, lloc de treball, empresa etc. Un equip d’expertes lideren el projecte per tal d’ajudar a totes les sòcies que, en un moment o altre, ho puguin necessitar.

I seguirem, ens sobren imaginació i ganes, però de moment ha servit per estar juntes, per seguir entusiasmades en el projecte FIDEM i abraçar-nos virtualment tantes vegades com faci falta.

Compartim el missatge de Joana Amat.

Podeu seguir l’activitat de FIDEM a 

La disrupció del COVID 19 ha arribat a FIDEM

WEB

Linkedin

Twitter

Facebook