A Women Evolution ens mou una inquietud, fer-nos preguntes per abordar els reptes d’una societat que creix en un sentit tecnològic i científic, però no avança en la qüestió central de la Igualtat. Estem estancades, els indicadors de l’ONU i d’altres organitzacions de caràcter global són prou clars. Sense Igualtat al món, difícilment aconseguirem la resta d’objectius de l’Agenda2030.
Empresàries, directives, dones professionals, acadèmiques, expertes en gènere i representants de diversos lobbies de directives de Barcelona, han aprticipat aquest dimecres en el quart sopar “We Balance” amb l’Honorable Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, la Sra Àngels Chacón i Feixas.
“Les dones som actors de transformació social, ens cal activar-nos i treballar en xarxa per aconseguir un canvi de paradigma”
L’objectiu del sopar, plantejar un debat per reflexionar sobre com introduir la visió femenina a l’Empresa, la Universitat i a la societat en general.
Després d’un emotiu reconeixement per part de les dones participants en el sopar a la ingent tasca tècnica i al compromís per la Igualtat i els drets de les dones de l’ Honorable Consellera al capdavant de la direcció d’Empresa i Coneixement, la Sra Àngels Chacón Feixas va desgranar amb concreció i claredat cadascuna de les estratègies de la Conselleria per situar Catalunya en un lloc destacat en l’economia mundial.
“La Catalunya que lidera la inversió industrial, la Catalunya puntera amb més de 15.000 empreses TIC i pol d’atracció per a les més de 1.300 startups que s’hi reuneixen. La Catalunya que el Financial Times reconeix com la millor regió on invertir al sud d’Europa”, ha destacat la consellera.
“Allà on som les dones fem, redrecem i impulsem el canvi”
Destaquem el gran nivell d’aportacions al debat per part de les dones participants, algunes de les quals directives d’importants empreses Internacionalitzades de Catalunya, així com les inestimables reflexions i aportació de dades d’expertes de gènere i de dones del món acadèmic.
Dones directives i empresàries referents de lobbies professionals, també van plantejar qüestions essencials que caldrà abordar conjuntament amb l’objectiu d’activar accions en xarxa en els propers mesos per combatre la resistent desigualtat en l’empresa.
“L’autoritat femenina, encara avui no està reconeguda i és un veritable obstacle per evolucionar com a societat”
Com a conclusió del debat, vuit reptes urgents que s’han d’incorporar en l’agenda social del país.
1.-Reforçar l’educació en Igualtat sobretot en el professorat a les escoles, universitats i centres de coneixement per superar el patró androcèntric.
2.- El canvi comença en nosaltres, les dones. Ens cal superar els patrons masculins de pensament.
3.-Visibilitat i Integració del Talent Femení a tots els àmbits de la societat. Rellegir la legislació vigent en matèria d’Igualtat i activar un nivell de compliment més efectiu a empreses, administracions, mitjans de comunicació, teixit associatiu i altres organitzacions d’àmbit públic i privat.
4.-Situar la Corresponsabilitat com a eix estratègic d’una societat més igualitària, especialment per aconseguir una criança compartida. Maternitat/ Paternitat 50a50
5.-Apoderar més dones per fer carreres Stem i per emprendre en el sector tecnològic. Ens cal també la visió femenina en la tecnologia i en l’economia 4.0.
6.-Facilitar l’accés de dones emprenedores al finançament europeu d’innovació, ja que actualment només l’11% dels projectes que es presenten estan liderats per dones.
7.-Connectar els mecanismes existents al país per combatre totes les formes de discriminació i violència contra les dones.
8.-Fer pedagogia per introduir la visió femenina en l’empresa com a complement imprescindible pel creixement i la sostenibilitat, d’una economia més humana i conscient.
Compartim un vídeo resum del sopar.